ОТРИМАННЯ, ВЕНТИЛЯЦІЯ І КОНДІЦІОНОВАНЕ ПОДРЯДУХУ
4.5. Розраховану температуру повітря й кратність повітрообміну в приміщеннях треба приймати по табл.8.
4.6. Тепловтрати через зовнішні двері без повітряно-теплових завіс і через завантажувальні люки треба приймати з коефіцієнтом 5.
4.7. Тепловиділення від технологічного обладнання треба визначати з урахуванням коефіцієнтів одночасності роботи та завантаження обладнання, наведених у Застосунки 14.
Тепловиділення в залах треба вживати 100 ккал/год від одного відвідувача (включно з 25 ккал/год прихованого тепла від їжі).
4.8. Системи опалення підприємств громадського харчування, що розміщуються в будівлях іншого призначення або в пристроях, і системи опалення цих будівель, зазвичай, треба проєктувати роздільними (за одного теплоносія та джерела теплопостачання).
4.9. Входи для відвідувачів у підприємствах громадського харчування з кількістю місць у залах 100 і більше в районах із розрахунковою температурою зовнішнього повітря (для проєктування опалення) -15 °C і нижче треба проєктувати з повітряно-тепловими завісами (з забором повітря зазвичай із верхньої зони вестибюля).
4.10. Системи вентиляції підприємств громадського харчування, що розміщуються в будівлях іншого призначення або в пристроях, і системи вентиляції цих будівель треба проєктувати роздільними.
4.11. Системи витяжної вентиляції треба проєктувати роздільними для таких груп приміщень:
а) приміщень для відвідувачів (за винятком убиралень і умивальних), гарячих цехів і мийних;
б) виробничих (за винятком гарячих цехів і мийних), складських (за винятком камер для зберігання овочів, фруктів і харчових відходів) і адміністративних;
в) убиралень, умивальних і душових;
г) охолоджуваних камер для зберігання овочів і фруктів;
д) охолоджуваних камер для зберігання харчових відходів.
Примітка. У підприємствах з обслуговуванням офіціантами системи витяжної вентиляції в приміщеннях для відвідувачів і в приміщеннях гарячих цехів, мийних і роздавальних треба проєктувати роздільними.
4.12. Кількість тепла для підігрівання приточного повітря треба визначати за "параметрами А" для холодного періоду року, повітрообмін — за "параметрами А" для теплого та холодного періодів року.
4.13. Для розрахунку повітрообміну в гарячих цехах і в приміщеннях для випікання кондитерських виробів треба вживати:
- температуру повітря, що видаляється через кільцеві повітроводи, завіси та парасолі над технологічним обладнанням, що виділяє тепло, +42 °C;
- температуру повітря під стелею поза завісою або кільцевим повітроводом +30 °C;
— кількість повітря, що видаляється через кільцеві повітроводи, завіси та парасольки — 65%, а загальнообмінною вентиляцією з верхньої зони — 35% загальної кількості повітря, що видаляється з зазначених приміщень.
Примітка. Кільцеві повітроводи мають бути розмірами в плані на 0,5 м більше розмірів обладнання, що виділяє тепло, мати регульовані витяжні отвори та примикати впритул (без проміжків) до стелі.
4.14. Під час розрахунку повітрообміну в залах треба приймати перевищення припливу над витяжкою в розмірі не менш ніж два обсяги приміщень гарячого цеху та мийних.
У гарячих цехах, у приміщеннях для випікання кондитерських виробів і в мийних витяжках має перевищувати приплив не менш ніж на два обсяги цих приміщень.
У підприємствах із самообслуговуванням треба приймати подавання припливного повітря в гарячий цех у розмірі 65% через зал (додатково до розрахункового припливу в зал) і 35% безпосередньо в цех; видалення повітря з зали та гарячого цеху передбачає через гарячий цех.
У підприємствах з обслуговуванням офіціантами треба приймати подавання приточного повітря в гарячому цеху в розмірі 35% через приміщення роздаваної та 65% безпосередньо в цех; видалення повітря з гарячого цеху та роздаваної — через гарячий цех.
Примітка. Температуру повітря, що видаляється із залів столових, ресторанів і кафе, треба визначати з урахуванням градієнта за висотою.
4.15. Приточне повітря в гарячий цех і в приміщення для випікання кондитерських виробів треба подавати в робочу зону, в інші приміщення — у верхню зону.
Для розрахунку систем вентиляції телефонуйте за номером (097) 775-48-21
Користувацькі характеристики | |
---|---|
Вибір надаваних послуг | Проектування |
Тип систем вентиляції та кондиціонування | Системи вентиляції припливні, Системи вентиляції витяжні, Системи вентиляції, припливно-витяжні, Системи охолодження і обігріву |
Термін виконання | 14 |
- Ціна: 550 000 ₴